ALLAN RAVIRATA

Yleiskartta  ·  Ratsastusalueet  ·  Talli ja tarhat

Esittelyssä Kallan ravirata

Kallan ravi­rata sijaitsee lähellä Auburnin kartanoa, kuvitteellisessa Kallan kylässä noin 120 km Helsingistä luoteeseen (suunnilleen jossakin Kanta-Hämeessä). Matkaa Auburniin on noin neljä kilometriä ja tie vie perille ilman käännöksiä. Raviradan talleilla asuu vuokralla vaihteleva määrä ravureita, jotka ovat yleensä tulleet alueelle tehotreeniin – treenaajat ovat pitkälti samoja, kallalaisia ravi­ammattilaisia, jotka ottavat itselleen toimeksi­antoja. Osa hevosista on toki asunut talleilla jo pidempäänkin, mutta pää­sääntöisesti hevosten vaihtuvuus on melko suurta. Hyvien ravi­treeni­mahdollisuuksien lisäksi ravi­radalla on erinomaiset puitteet muidenkin tapahtumien järjestämiseen. Järjestäjä­tahoina toimivat usein joko Auburnin kartano (tosin vasta 2021 alkaen, sitä ennen ravi­rataa hallinnoivien tahojen kanssa oli henkilö­kohtaista riitaa liittyen Sokkien isään) tai jokin läheisistä ratsastus­seuroista; yleisimmin radan huollostakin vastaava Kallan KaRu. Ravirataa vuokrataan järjestys­paikaksi kaikille kiinnostuneille tahoille, jos tilat vain ovat vapaana ja käyttö­maksusta päästään sopuun. Tiedustelut kallankaru@gmail.com.

→ Liu'uta nähdäksesi kuvaukset →

Alueen yleiskartta

Valitettavasti kartta ei ole mitta­kaavassa, vaan suuntaa-antava.

A. Talli A
B. Talli B
C. Talli C
D. Talli D

Talleja vastaavat tarharivit merkitty samalla kirjaimella.

Keskustaan ja Auburniin vie hyvä­kuntoinen (kaksi­kaistainen) autotie sekä pyörätie.

Harjoitus­radalla tai siihen kuuluvalla hiitti­suoralla ei saa kävellä (kuten lenkittää koiraa), sillä kyseessä on tosiaankin hevosten harjoitus­rata, vaan reittejä kuuluu käyttää ratsain tai ajaen (oltava asian­mukaiset varusteet). Hiekka­pohjaista reittiä huolletaan usein. Sen toisen pään kahdeksikko tulee lähelle Auburnia, reitillä on tosin muutamia risteys­kohtia sekä kapeampia oiko­polkuja metsiköiden halki.

→ Liu'uta nähdäksesi karttakuvan →

Rata- ja ratsastusalueet

Varsinaisen raviradan sisä­puolisella alueella on moni­puoliset puitteet kilpailu­järjestämiseen. Alueella on erikseen este-, koulu- ja verryttely­kentät, joista koulu­kenttä on muista poiketen aidattu matalaksi leikatulla pensas­aidalla. Kentillä on omat katsomonsa varsinaisen suuren ja nousevan pää­katsomon lisäksi. Pää­katsomosta löytyy useampi wc, kahvio, vedon­lyönti­toimisto sekä muutamia paikkoja pop up -tyyliselle toiminnalle, kuten varuste­liikeille ja ruoka­paikoille. Ratsastus­tapahtumissa hevosten kulku kentille tapahtuu radan poikki varikko­alueelta, katsojat kulkevat rataa pitkin pää­katsomon edestä. Palkintojen­jaot ja kunnia­kierrokset voidaan järjestää rata­suoralla pää­katsomon edessä tapahtuma­järjestäjien harkinnan mukaan.

Kilpailuiden ulko­puolella rata-alueen käyttöön oikeutetut (kuten auburnilaiset ja paikalliset ravi­harrastajat) noudattavat tiettyjä sääntöjä. Kovaa vauhtia ajetaan/ ratsastetaan kilpailu­suuntaan (vasta­päivään) sisä­radalla, ulko­radalla saa ajaa/ ratsastaa myös kilpailu­suunnan vastaisesti hitaammassa vauhdissa. Radalla toimitaan aina tilanteen mukaan muut huomioiden ja kohtaamis­tilanteissa käytetään turva­väliä. Harjoitus­radoilla noudatetaan oikean­puoleista liikennettä. Hiitti­suoralla ei saa kulkea käynnissä. Syys- ja talvi­kaudella alueet ja reitit on valaistu klo 21 asti. Huolto­ajoista tiedotetaan erikseen.

Raviradan tallialue

Raviradalla on varsin suuri varikko- ja tallialue, jonka talleihin mahtuu majoittumaan vähintään 150 hevosta. Lisäksi osasta katos­paikkoja voidaan muuntaa siirto­karsinoita, jos majoitus­kapasiteettia tarvitaan hetkellisesti enemmän. Ulko­talleja on neljä, A–D, joissa kussakin on yhteensä 50 karsina­paikkaa katetun käytävän molemmin puolin.

→ Liu'uta nähdäksesi karttakuvan →

Tallien ulkopäädyissä on liuku­ovet ja kaikki karsinat ovat sivuista umpinaisia, jotta vieraita hevosia voidaan majoittaa turvallisesti vierekkäin. Jokaisessa karsinassa on irrotettavat ruoka- ja juoma-astiat (voi myös tuoda omansa) sekä avattava kalteri-ikkuna taka­seinässä. Käytävät ovat leveitä ja karsinoiden edessä on naulakoita sekä muutama teline, joissa voi pitää tavaroita omalla vastuullaan. Tavaroita saa jättää vain niille varatuille paikoille.

Tallien päädyistä löytyy pesu­karsinat, samoin katos­paikoilla on useita vesi­pisteitä, joista tosin tulee vain kylmää vettä. Alueella on myös tarhoja, lähinnä talleissa pidempiä aikoja majoittuvia hevosia varten. Osa tarhoista on osoitettu tiettyyn talliin majoittuville, lisä­tarhat (31–55) taas ovat talli­riippumattomia, sillä tarhoja ei ole jokaista karsina­paikkaa vastaavasti. Tarhat 51–55 ovat isompia ja niihin voi laittaa 2–3 hevosta. Tarhat ovat pienehköjä ja maa­pohjaisia, joskin kilpailu­tapahtumien ulko­puolella niistä usein yhdis­tetään isompia koko­naisuuksia. Tarhojen välissä on "turva­välit"; suurin osa on aidattu paksulla sähkö­langalla, mutta reunim­maisissa on lisäksi puu­aitaa.

Raviradan pitkä­aikaisimmat asukkaat majoittuvat tallissa D, jonka karsinoista osa on muutettu varuste­huoneiksi. Lyhyehköä tapahtuma­majoitusta kaipaavat hevoset asutetaankin tallista A alkaen sen mukaan, missä on kulloinkin tilaa.

Kallan ravirata on Virtuaalisen ratsastajainliiton jäsentalli (KARA2159).

Sivun alkuun
© Kallan Ratsastus- ja raviurheilijat 2022– | Tämä on virtuaalitalli